het portugese eten en drinken
lunch en Ontbijt, avondeten Ontbijt: het ontbijt bestaat meestal uit koffie, melk, thee of chocolademelk, met enkele soorten brood en ook vaak een stukje cake en boter en jam. Lunch: er wordt meestal tussen 12:00 tot 15:00 geluncht. Een normale lunch bestaat in Portugal uit soep, vis of vlees en een dessert: een complete maaltijd. Avondeten: er wordt ‘s avond gegeten tussen 19:00 tot 22:00. Het is de maaltijd van de dag en is altijd iets uitgebreider dan de lunch. Zelden ontbreekt soep of bouillon bij een warme maaltijd. Portugees vlees is meestal varken, kip of geit. Portugezen houden veel van zoetigheden. Ze kopen liever geen kant-en-klare desserts. Die maken ze het liefst zelf.
Bacalhau Portugal is ook bekend door de Bacalhau. De naam Bacalhau komt van gezouten en gedroogde schelvis of stokvis. Bacalhau is een ouderwets gerecht. Voordat de vis wordt gekookt, wordt de vis 12 uur in water gezet om het minder zout te maken. De stokvis en de schelvis wordt gevangen in de Atlantische oceaan. Ook veel geroosterde sardientjes worden er gegeten in Portugal en ook in de Atlantische oceaan gevangen.
Portwijn Deze wijn bestaat uit een mengsel met verschillende druiven. Portwijn wordt gemaakt in de stad Porto, aan de oevers van de rivier de Douro. Portwijn wordt al sinds de 17de eeuw gemaakt. Portugal is ook wel bekend door de portwijn. Portwijn is een zoete wijn die veel gedronken wordt door de Engelsen. De naam is afkomstig van de Engelsen. Zij noemden de wijn 300 jaar geleden o porto (de haven)